fbpx

Cases

Het laten converteren van een specifieke doelgroep

Top-of-mind-awereness creëren
Een continue stroom aan webshop aanmeldingen
Een campagneplanning met oog op de seizoenen

Klant

Clima Direct

Vraagstuk

Clima Direct is dé groothandel voor de klimaat professional. Met een voorraad bestaande uit meer dan 10.000 artikelen weten zij de klimaat professional dagelijks te bereiken.

Clima Direct heeft een enorme drive om te groeien, wij helpen daarmee met het uitwerken en uitrollen van de online strategie. Hiervoor hebben wij ons verdiept in de wereld van airconditioners, warmtepompen en ventilatie. Clima Direct kwam bij ons binnen met de vraag om op-of-mind-awareness te creëren als groothandel in klimaatsystemen, maar ondertussen is het bedrijf én het vraagstuk groter geworden dan dat.

Klant

Clima Direct

Diensten

  • Online Strategie
  • Social Media Advertising
  • Social Media Management
  • Zoekmachine Adverteren (SEA)
  • Display Advertising
  • Content Creatie

Aanpak

De specifieke doelgroep online bereiken

Clima Direct is een groothandel waar installateurs van ventilatiesystemen en luchtbehandeling al hun benodigdheden kunnen kopen. Deze doelgroep is tamelijk specifiek te noemen en hier lag dan ook direct de uitdaging: op welke kanalen bevindt de doelgroep zich en hoe kunnen wij hen het beste bereiken. Door middel van doelgroeponderzoek konden we invulling geven aan de online strategie. De online kansen voor Clima Direct zagen wij vooral bij de inzet van Google Ads en Social Advertising. Met Social Media Management onderhouden we de online community. De inzet van deze middelen draagt bij aan de online groei van Clima Direct. Waar de doelstelling in het begin van de samenwerking voornamelijk op naamsbekendheid lag, is de online strategie uitgebreid met harde conversies als catalogus aanvragen en webshop aanmeldingen. Display advertising is hierbij als belangrijk middel toegevoegd voor het behalen van de nieuwe doelstellingen.

Een campagneplanning met oog op de seizoenen

Naast de reguliere campagnes die wij draaien voor Clima Direct, bieden zij ook producten in de webshop aan die seizoensgebonden zijn. In de aanloop naar de zomer worden er bijvoorbeeld meer airconditionings verkocht en in de winter zijn de warmtepompen meer in trek. De seizoenen bepalen hierin de aanvullende campagnes die wij activeren. Dit zorgt voor een afwisselende aanpak, waarbij een overkoepelende campagneplanning de leidraad is. Met content creatie zorgen we voor elke campagne voor een uniek en pakkend beeld, zodat Clima Direct continu blijft opvallen onder de doelgroep.

Resultaat

Continue stroom aan webshop aanmeldingen

Ondertussen weten wij de doelgroep als geen ander te bereiken, werken we met een dynamische campagneplanning en zorgen we voor continue stroom aan webshop aanmeldingen. De jarenlange, nauwe samenwerking zorgt voor effectiviteit waarbij wij als marketingpartner echt bij het bedrijf betrokken zijn.