fbpx

Cases

Toename wereldwijde leadgeneratie door Online Advertising

Groei van 500% in offerte aanvragen
Meer dan 100% stijging van waardevolle bezoekers per maand
Verdubbeling van het conversieratio

Klant

Red Point

Vraagstuk

Red Point Alloys is een wereldwijd toonaangevende producent en leverancier van industriële afsluiters – voor boorplatformen tot bemestingsmachines.

Toen COVID-19 de traditionele marketingactiviteiten zoals beurzen bemoeilijkte, werd de vraag naar leadgeneratie via online kanalen groter. Hiervoor zochten ze een betrokken partner die dit vraagstuk kon uitvoeren.

Klant

Red Point

Diensten

  • Online Strategie
  • Social Media Advertising
  • Social Media Management
  • Zoekmachine Adverteren (SEA)
  • Display Advertising

Aanpak

Uitgekiende online strategie als basis voor succes

Een goede aanpak begint met een duidelijke online strategie. Voor Red Point Alloys hebben gekozen voor een multichannel benadering, die zorgt voor optimale leadgeneratie. Tijdens de gezamenlijke sessies met de klant zijn de doelgroepen bepaald, waarna wij een online strategie hebben gedefinieerd en vervolgens alle online campagnes hebben geactiveerd.

Multichannel aanpak voor de invulling van de B2B funnel

Voor het versterken van de merknaam en genereren van bereik, is gekozen voor Displayadvertising en LinkedIn Advertising. In de campagnes werden de doelgroepen die eerder zijn bepaald met aansprekende content geprikkeld. Wat lager in de marketing funnel is Zoekmachine Adverteren in Google (SEA) ingezet, als onderdeel van de strategie. Potentiele klanten – met een interesse in de diensten van óf wie al in contact was gekomen met Red Point Alloys – worden benaderd met afgestemde zoekwoord campagnes in Google die van West-Europa tot Australië werden vertoond. Ook werden bestaande klanten en leads betrokken gehouden bij Red Point Alloys door middel van Social Media Management.

Resultaat

Wereldwijde B2B leadgeneratie

Deze aanpak resulteerde in wereldwijde leadgeneratie, waarmee Red Point Alloys zijn producten en diensten van Frankrijk tot Maleisië aan de man kon brengen. Van het begin tot het einde van onze samenwerking met Red Point Alloys, resulteerde dit in een stijging van 500% in offerte aanvragen wereldwijd! Ook werd er een stijging van meer dan 100% aan waardevolle websitebezoekers gerealiseerd en een verdubbeling van de conversieratio.