fbpx

Cases

Gemiddelde nummer 1 positie in zoekresultaten

Landelijke strategie voor lokale resultaten
Gemiddelde nummer 1 positie in Google voor brancheorganisatie
Naamsbekendheid verhoogd voor de gehele brancheorganisatie

Klant

VBO Makelaars

Vraagstuk

VBO Makelaars is een bracheorganisatie van makelaars, taxateurs en verhuismakelaars.

Online marketing is essentieel voor bedrijfsmatig vastgoed in de oriëntatiefase voor het inschakelen van een bedrijfsmakelaar. De gestelde doelstellingen aan het vraagstuk waren om de naamsbekendheid in de regio te vergroten en het aantal websitebezoekers van de lokale bedrijfsmakelaar te vergroten.

Klant

VBO Makelaars

Diensten

  • Online Strategie
  • Rapportage en Advies
  • Zoekmachine Adverteren (SEA)

Grootschalige campagnes via Google Ads​

Wij zijn als specialist ingezet op het gebied van zoekmachine adverteren in Google (SEA). Er zijn verschillende campagnes ingezet om de beste prestatie voor leden van de sectie ‘Bedrijfsmatig Vastgoed’ te realiseren. De doelstellingen richten zich op het maximaliseren van klikken naar individuele landingspagina’s van de aangesloten VBO-makelaars. Dit tegen een zo laag mogelijk tarief. Het optimaliseren van een grootschalige campagne vraagt om nauwkeurige monitoring. Door middel van een real-time dashboard werden resultaten tussentijds continu geoptimaliseerd.

Online research voor een efficiënte budgetverdeling​​

Bij een effectieve online campagne hoort een gedegen vooronderzoek en strategie. In de online research hebben we alle zoekvolumes per regio in kaart gebracht. Dankzij dit inzicht is een juiste budgetverdeling gemaakt voor circa 180 lokale campagnes. Met onze gespecialiseerde kennis op het gebied van zoekmachine adverteren hebben we bulkaanpassingen in advertenties kunne automatiseren. Gelijktijdig met de hyper lokale campagnes, draaide er landelijke campagnes om een optimale naamsbekendheid en Google-positie te behouden.

Resultaat

Lokale campagnes in landelijke strategie

Door de inzet van een hyper lokale Google Ads-strategie als onderdeel van een landelijke campagne, creëerden we maximale zichtbaarheid en een prominente positie in Google. Een toppositie op relevante zoektermen rondom bedrijfsmatig vastgoed was het gevolg. Gelijk aan de toename van het aantal klikken, steeg het aantal contactmomenten per lokale bedrijfsmakelaar.