fbpx

Content marketing specialist

Til je content naar een hoger level met een content marketing specialist

Content marketing is niet meer weg te denken uit een goede marketing strategie

Als bedrijf of merk wil je jouw verhaal vertellen en dat doe je via content marketing. Het vraagt om een specialistische aanpak, vandaar dat het inschakelen van een content marketing specialist helemaal geen gek idee is. Sterker nog: een specialist weet rekening te houden met alle onderdelen van sterke content en weet jouw doelgroep te verbinden aan je bedrijf of merk.
 • Wij weten jouw doelgroep te verbinden aan je bedrijf of merk
 • Inspirerende content voor jouw doelgroep

Content ontvangen voor jouw bedrijf of merk?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Wat is content marketing?

Met content marketing maak je de connectie met je doelgroep, zonder direct een product of dienst te verkopen. Met relevante en waardevolle content weet je jouw doelgroep te informeren en te vermaken. Juist door die relevantie en de waarde die jij toevoegt, gaat de doelgroep zich identificeren met én binden aan jouw bedrijf of merk.

Authentieke content onderscheid je van de concurrentie en door kennisdeling weet je de doelgroep te overtuigen om voor jou te kiezen.

Waarvoor jij een content specialist kunt inschakelen

Content marketing is een breed begrip; je kunt een content specialist dan ook inschakelen voor de uitwerking van diverse onderdelen. Het is de kunst om tussen alle mogelijkheden en opties die content marketing biedt de juiste strategie te vinden voor jouw doelgroep. Een content marketing specialist kan je helpen om een sterke content strategie op te zetten én uit te voeren.

Wat doet een content specialist?

Een content marketing specialist vertelt jouw verhaal en is verantwoordelijk voor het creëren en delen van waardevolle en relevante content voor jouw doelgroep. Een content marketeer kun je inschakelen voor onder andere:
 • Copywriting
 • Whitepapers
 • Podcasts
 • Social media content
 • Blogs
 • SEO teksten

Content marketingplan opstellen

Uiteraard worden bovenstaande onderdelen niet zomaar lukraak ingezet. Hier zit een uitgedachte en efficiënte strategie achter. Deze strategie wordt uitgewerkt in een content marketingplan. In een content marketingplan geef je antwoord op de volgende vragen:

Doelgroep

Voor wie creëer je de content?

Medium

Wat soort content ga je creëren?

Kanalen

Waar ga je de content publiceren?

Timing

Wanneer ga je de content publiceren?
Antwoord geven op deze vragen kan lastig zijn. Daarnaast moet je niet alleen antwoord kunnen geven op de vragen, maar dit ook door te vertalen in je content. Bijvoorbeeld: je doelgroep is de jongere generatie; Gen Z. Of juist een oudere generatie; de babyboomers. Deze twee doelgroepen vragen om een andere tone-of-voice, gebruiken andere kanalen en andere vormen van content. Een content marketing specialist kan je helpen bij het antwoord geven op deze vragen én de antwoorden door te vertalen in de content.

Trends in content marketing

Dat content marketing een steeds belangrijker onderdeel wordt binnen marketing strategieën mag wel duidelijk zijn. Er zijn verschillende trends om rekening mee te houden om waardevolle content voor je doelgroep te blijven creëren. Houd de trends altijd in de gaten en bepaal welke trends relevant zijn voor jouw doelgroep:
 • Videocontent blijft groeien; wist je dat videocontent 1200%(!) meer kans geeft om gedeeld te worden dan losse teksten of linkjes?
 • Content voor recruitment marketing
 • Copywriting; sterke blogs, SEO-teksten en SEA advertenties
 • Microcopy; krachtige boodschap in zo weinig mogelijk woorden
 • Authentiek met menselijk aspect

Een content marketing specialist inschakelen

The Conversion Department heeft de content marketing specialisten in huis om jouw content naar een hoger niveau te tillen. We maken unieke en onderscheidende content voor jouw bedrijf of merk, waarmee jij je doelgroep weet te raken en je weet te verbinden. Kom met onze content marketeers in contact!

Cases

Werk waar we trots op zijn

Opdrachtgevers

Wij werken zoal voor...