fbpx

Content Creatie

Doelgroepen raken met content die aanzet tot actie

Content is onmisbaar in een succesvolle online strategie

Content creatie draagt bij aan het vergroten van je online zichtbaarheid en het opbouwen van een loyale doelgroep. Het is dan ook van belang dat jouw content onderscheidend, relevant en waardevol is voor de doelgroep. Weet jouw doelgroep te triggeren en te inspireren.
  • Authentieke, waardevolle en relevante content voor jouw doelgroep
  • Content die jouw doelgroep raakt en aanzet tot actie

Vraag een vrijblijvende inspiratiesessie aan

Geef je wensen door en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Wat is content creatie en waar is het voor nodig?

Content creatie is het creëren en delen van relevante en waardevolle content – met als doel het binden van potentiële klanten aan jouw merk of organisatie. Content creatie is een erg breed begrip en bestaat uit veel verschillende vormen. Een blog, social media berichten, nieuwsbrieven, maar ook videografie en animaties vallen onder content creatie.

Content creatie kun je zien als onderdeel van de strategie. Met de juiste strategie én uitwerking heeft content een grote impact op je online zichtbaarheid en resultaten.

De voordelen van content creatie

Goede content wordt doorvertaald naar verschillende aspecten binnen de online strategie. Relevante content is bijvoorbeeld van belang voor een succesvolle website en persoonlijke fotografie straalt betrouwbaarheid en persoonlijkheid uit. Content creatie vereist veel inspanning, maar levert nog meer voordelen op:
  • Relevante content ‘helpt’ jouw doelgroep
  • Consistentie in stijl en boodschap
  • Goede content zet aan tot actie
  • De doelgroep enthousiasmeren

Waarom zou ik content creatie nodig hebben?

Door relevante content te creëren, beantwoord je vragen en behoeftes van jouw doelgroep. Je laat zien dat je betrouwbaar bent, over de juiste kennis beschikt en weet wat er speelt onder jouw doelgroep.

Neem als voorbeeld hoe waardevol het is om goede content op je website te hebben. Is een websitebezoeker op zoek naar bepaalde informatie, maar kan hij deze op jouw website niet vinden? Dan zal de bezoeker naar de website van de concurrent gaan – die wel aan deze bepaalde behoefte kan voldoen – en zal daar converteren.

Hoe creëren we de juiste content?

Voor het creëren van waardevolle content zijn er 3 pijlers die in gedachten moeten worden gehouden: relevantie, waarde en vermaak. Is de content interessant, waardevol en vermakelijk voor de doelgroep?

Bij het creëren van content houden wij altijd de positionering en beeldtaal aan als uitgangspunt. Ook kunnen we vanuit conceptontwikkeling aansluitende content creëren. Daarnaast stellen we onszelf de vraag wat de behoefte is van de ontvanger en hoe we die behoefte kunnen vervullen. Door deze zaken centraal te stellen wordt er persoonlijke, onderscheidende én relevante content gecreëerd. SEO-teksten nodig? Als SEO bureau in Rotterdam kunnen we je daar óók goed mee helpen!