Display Advertising

Online zichtbaar zijn onder jouw doelgroep

Je bent online vast wel eens op zoek gegaan naar een nieuw paar schoenen. In je zoektocht heb je verschillende websites en pagina’s bezocht. Vervolgens zie je de schoenen die jij hebt bekeken verschijnen op andere websites, zoals nieuwssites of blogpagina’s. Dat is de kracht van display advertising en dit kunnen wij ook realiseren voor jouw merk of organisatie!

Wat is Display Advertising?

Display Advertising is online reclame maken met banners om je doelgroep te bereiken. Veel mensen vergelijken display adverteren met een traditionele banner in de krant of een vakblad. Met een visuele uiting probeer je de potentiele klant tot een actie over te laten gaan. Display adverteren kan op diverse manieren worden ingezet.

Wat zijn de mogelijkheden
van Display Advertising?

Display adverteren kan voor verschillende doelstellingen worden ingezet; van naamsbekendheid tot conversie. Er zijn netwerken waarbij websites zijn aangesloten om advertentieruimte aan te bieden. Een voorbeeld hiervan in het Google Display Netwerk, waar grote websites als YouTube onderdeel van zijn. Dan hebben we het nog niet eens over het aantal verschillende formaten welke ingezet kunnen worden. Van statische afbeelding tot video (animatie). Hoewel de visuele uiting vanaf de buitenkant redelijk simpel lijkt, is de manier van ‘targetten’ erg complex.

De voordelen van Display Advertising

Banners zijn uitermate geschikt om de bekendheid van jouw bedrijf of merk te vergroten. Herhaling speelt een grote rol bij het verkrijgen van top of mind awareness bij jouw doelgroep, oftewel je moet zorgen voor een hoge exposure van jouw bedrijf of merk. Met display advertising is het gemakkelijk om een hoge exposure te realiseren.

Daarnaast is display advertising geschikt voor kleine en grote bedrijven. Display adverteren is een goede manier om brandawareness te creëren rondom je bedrijf of merk.

Display Advertising inzetten
voor remarketing

Display adverteren worden vaak op remarketing doelgroepen ingezet. Wanneer je een website bezoekt worden vaak cookies geplaatst. De gegevens die deze cookies verzamelen, zijn essentieel voor het instellen van gericht en relevante advertenties om je doelgroep over te halen tot een gerichte actie (conversie). Deze zijn verantwoordelijk voor de eerdergenoemde schoenen die jij steeds ziet terugkomen.

Wat kost Display Advertising?

De kosten voor display advertising kunnen aardig uiteenlopen. Ze zijn op basis van het aantal vertoningen van jouw advertenties. Waar je bij offline advertenties betaalt voor de advertentieruimte (ongeacht het bereik), betaal je bij display advertenties alleen de daadwerkelijke clicks naar de website. De grootte van de doelgroep en de grootte van het bereik bepalen het budget dat nodig is. Ook bij display advertising is het belangrijk om je doelgroepen en doelstellingen te definiëren, om het budget zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Display Advertising uitbesteden

Gezien de complexiteit van de display wereld, nemen wij voor onze klanten – waarbij display advertising een onderdeel van de strategie is – uit handen. We adviseren iedere klant hierop in te zetten. De budgetten hoeven niet hoog te zijn om goede prestaties te realiseren. We adviseren u hierin uitgebreid tijdens de eerste fase van online strategie.