Online strategie

Online groeien met een doelgerichte strategie

In deze digitale tijd is het als ondernemer ontzettend belangrijk om online zichtbaar te zijn. Een duidelijke online strategie geeft focus en houvast; het geeft richting aan keuzes en activiteiten. Jij hebt een visie voor jouw bedrijf, wij kijken welke online doelen hierbij passen en samen bepalen we de online strategie.

Wat is een online strategie?

Een online strategie wijkt niet veel af van de bedrijfsstrategie. Met een online strategie bepalen we jouw doelstellingen op lange termijn én hoe je die doelstellingen gaat behalen. Een eenduidige strategie zorgt ervoor dat je weloverwogen keuzes maakt uit de ontelbare mogelijkheden die online marketing biedt.

De online potentie ontdekken
met online research

Voor aanvang van online marketing trajecten is online research van belang. Alleen zo is het mogelijk om de online potentie in te schatten en reële doelstellingen op te stellen. Afhankelijk van het vraagstuk zijn diverse analyses mogelijk:

Doelgroepanalyse uitvoeren en
persona's ontwikkelen

De doelgroepanalyse is een belangrijk onderdeel van de online research. Je doelgroep bepaalt namelijk voor een groot deel de online strategie. Alles moet er immers op zijn ingesteld om jouw doelgroep te bereiken en over te laten gaan tot conversie.

De doelgroep analyse bestaat uit het onderzoeken van je potentiële doelgroep en het afnemen van interviews. Vanuit de doelgroepanalyse stellen wij één of meerdere persona’s op. Een persona is gedetailleerde omschrijving van je ideale klant – waarin onder andere leeftijd, gezinssituatie, financiële situatie, functie en interesses worden benoemd. Door het ontwikkelen van een persona kan jij je beter inleven in de doelgroep en een realistische invulling geven aan de customer journey.

Hoe stellen we een online strategie op?

Met online research komen we tot inzichten. Dit is een essentieel onderdeel van een sterk, met data onderbouwde online strategie. Met de verkregen data en inzichten, gaan we een doelgerichte online strategie opstellen. Met een succesvol ontwikkeld strategisch model bepalen we welke online middelen voor jouw bedrijf ingezet gaan worden en hangen daar doelstellingen en KPI’s aan vast. Vervolgens bepalen we het mediabudget dat nodig is om deze online doelstellingen te behalen.

De voordelen van een online strategie

Het opstellen van een online strategie vraagt wat inspanning, maar brengt veel voordelen met zich mee:

Het See-Think-Do-Care-model
als basis voor de strategie

Het See-Think-Do-Care-model (STDC-model) versterkt de online strategie en is verbonden met de customer journey. Het visualiseert hoe een (potentiële) klant de klantreis doorloopt. Het geeft structuur aan de inzet van middelen en communicatieboodschap.

Jouw online strategie uitbesteden?

Een goede online strategie opstellen vergt kennis van de organisatie, maar vooral ook kennis van de mogelijkheden in online middelen. Om deze kennis met elkaar te delen, wordt het traject samen aangegaan. Bij de meest succesvolle projecten zijn wij vaak onderdeel van het marketingteam én strategisch partner. Zo creëer je jouw eigen online marketing afdeling, die betrokken is bij jouw organisatie.

Voordat we starten met een online strategie nodigen we je uit voor een kickstart-sessie. Hierin bepalen we de online potentie en hoeverre de online strategie dient te worden uitgewerkt.