Positionering en beeldtaal

Strategische keuzes om jouw bedrijf sterk in de markt te zetten

Waar staat jouw merk voor? Sterke merken hebben een duidelijke positionering en bijbehorende beeldtaal. Met gebruik van de juiste beelden zorgen we ervoor dat je verhaal wordt verteld. Je bent onderscheidend, herkenbaar, uniek en relevant voor de doelgroep.

Wat is positionering en beeldtaal?

Een positionering is hoe jij je merk als fundament neerzet. Met goed uitgedachte en onderbouwde keuzes beargumenteer je je merkidentiteit. Een goede positionering is relevant voor de doelgroep en onderscheidend ten opzichte van de concurrent.

De kracht van jouw communicatie begint bij de positionering en de beeldtaal. De beeldtaal is de visuele vertaling vanuit de positionering van je merk en de waarden die daarbij horen. Dit samen vormt jouw merkidentiteit.

Wat is het belang van een goede positionering en beeldtaal?

Merken met een unieke positionering zijn onderscheidend en relevant voor de doelgroep: een gegarandeerde succesformule. Een scherpe positionering dient als wegwijzer voor de gehele organisatie. Het geeft duurzame handvatten voor de invulling van uitingen en helpt met het communiceren van de kernboodschap.

Wat staat er in een positionering?

In een positionering staat de merkidentiteit. Er wordt gekeken naar de belangrijkste onderdelen van de merkidentiteit:

Een beeldtaal geeft houvast en consistentie

Met een beeldtaal kun je jouw verhaal vertellen. En elke keer dat jij van je laat horen, zal je boodschap herkenbaar en ‘eigen’ zijn. Een beeldtaal is meer dan alleen een huisstijl. Het geeft je houvast en zekerheid om elk communicatiemiddel volgens dezelfde visuele stijl in te richten.

Op basis van het positioneringsdocument gaan we aan de slag met het maken van een sterk passend beeldmerk (logo). Het logo dient als fundament waarop we verder bouwen. We doen onderzoek naar kleuren, lettertypes, stijlelementen en diverse ondersteuning. Dat alles laten we samenkomen in een sterk huisstijlhandboek dat als houvast dient voor alle in te vullen communicatiemiddelen. Zo ben je geheel onderlegd voor al je marketing- en communicatie activiteiten.

Hoe realiseren wij een nieuwe beeldtaal?

Voor de realisatie van de beeldtaal werken wij volgens een aantal stappen. Dit begint bij een analyse van de huidige huisstijl. Dankzij de analyse kunnen wij de opdracht definiëren en concretiseren. Vervolgens gaan we over tot het ontwikkelen van de beeldtaal – waarin alle onderdelen van de huisstijl worden meegenomen. 

Als de beeldtaal staat, nodigen we je uit om de beeldtaal aan je te presenteren. De keuzes worden onderbouwd en je wordt meegenomen in het gedachtegoed. Tijdens de presentatie wordt het beeldtaaldocument opgeleverd!