fbpx

Social media management

Het onderhouden van je social kanalen

Social media platformen veranderen enorm snel

Wat vandaag trending is, is morgen oud nieuws. Hoe zorg je ervoor dat jouw posts opvallen tussen al het contentgeweld? Daarbij is het handig als je weet hoe de algoritmes van de kanalen werken én hoe je daarop inspeelt.
  • Inspireer en enthousiasmeer je doelgroep met pakkende content
  • Ga de interactie aan en met je doelgroep en volgers

Ontvang gratis een social media scan

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Wat is social media management?

Social media management is het onderhouden van jouw social media pagina’s. Door het plaatsen van onderscheidende en voor de doelgroep relevante social media posts, het delen van unieke video’s en het maken van interactieve stories. Maar ook het monitoren van reacties, DM’s en shares is onderdeel van social media management.

Waarom zou ik social media management nodig hebben?

Het aanwezig zijn op in ieder geval één social media platform verhoogt al je online zichtbaarheid. Daarnaast is social media management het perfecte middel om de interactie met je doelgroep aan te gaan. Je staat immers direct in contact met jouw doelgroep.

Daarbij moet gezegd worden dat niet elk social media platform geschikt is om jouw doelgroep te bereiken. Zit jouw bedrijf in een B2B markt? Dan wordt meestal LinkedIn als voornaamste social media platform ingezet. Maar is Generatie Z je doelgroep? Dan raden we platformen aan als Instagram, Snapchat of TikTok. Met een doelgroepanalyse onderzoeken we welke platformen we het beste kunnen inzetten.

Hoe stel je een social media strategie op?

Bij het vormen van de social media strategie is de eerste vraag die je moet stellen: met welk doel wil je social media inzetten? Als het doel duidelijk is, moet hier een passende strategie voor komen.
  • Welke socials worden ingezet?
  • Wat voor type content gaan we plaatsen?
  • Met welke frequentie posten we?
  • Op welk tijdstip kan je het beste plaatsen?
  • Wat wordt de tone-of-voice?
  • Ontwikkeling van een contentkalender

Social Media Management uitbesteden

Onze social media experts staan klaar om te helpen! Zij worden enthousiast van posts die viral gaan, weten wat trending is en halen energie uit een strak onderhouden social media pagina. Zij hebben een motivatie om onderscheidende content te creëren en kunnen het verhaal van jouw merk vertalen naar passende social media posts. Bij ons is jouw contentstrategie onderdeel van je algehele online strategie. Wij kunnen bijvoorbeeld ook zorgen dat de content bij jouw potentiële klanten zichtbaar is, met social media advertising.