fbpx

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een hogere positie in Google

Slechts 0,78% van de mensen in Google klikt naar de tweede pagina

Een plekje op de eerste pagina (en het liefst nog in de top 3) is dus van grote waarde! Om hier een plekje te bemachtigen moet jouw website aan een aantal eisen voldoen. En laten we allereerst benadrukken dat je het enkel met een ‘mooie’ website niet gaat redden. Als SEO bureau in Rotterdam kunnen wij jou hier goed bij helpen.
  • Verkrijg een hogere positie binnen zoekmachines
  • Meer organisch websiteverkeer

Ontvang een gratis SEO scan voor jouw website

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

De afkorting SEO staat voor search engine optimalization – zoekmachine optimalisatie. Het zijn de werkzaamheden en optimalisaties die je verricht om (organisch) hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Oftewel; je website beter vindbaar maken. En zoals aangegeven is het enorm waardevol om met jouw website op de eerste pagina van de zoekresultaten te staan.

SEO bestaat uit 3 belangrijke onderdelen

Eén van de belangrijkste criteria waar Google op beoordeelt is de relevantie van je website. Hoe waardevol is de informatie die je op je website hebt staan voor de gebruiker? Daarnaast zijn onderstaande pijlers van belang goed in te richten om de vindbaarheid van je website te verhogen:

Techniek

De technische SEO optimalisaties zijn de optimalisaties die je uitvoert aan de ‘achterkant’ van je website. Hieronder valt onder andere de snelheid van je website, nette en duidelijke URL’s en het instellen van interne links.

Content

Dit is de informatieve kant van SEO. Hierbij komt de relevantie weer om de hoek kijken. Hoe relevant is de informatie op je website? Maar deze optimalisaties gaan verder dan alleen je blogs en webteksten aanpassen: ook de juiste tekst in de linkjes en metabeschrijvingen verhogen de relevantie van je website.

Autoriteit

Google kijkt hierbij naar de betrouwbaarheid van je website. Dit wordt onder andere beoordeeld door de domeinleeftijd en de naamsbekendheid van je merk. De autoriteit van je website kun je goed verhogen door linkbuilding toe te passen. Dit zijn links die op andere (relevante) websites naar jouw website leiden. Met linkbuilding ga je actief aan de slag om relevante links te verkrijgen.

De voordelen van SEO

Het aangaan van een SEO-traject is een langdurig proces, maar er zijn hele goede resultaten mee te behalen die vele voordelen met zich meebrengen:
  • Meer websitebezoekers uit zoekmachines
  • Minder kosten voor Google Advertenties
  • Je bent relevant voor je doelgroep
  • Je doelgroep onderneemt eerder actie
  • Draagt bij aan goede gebruiksvriendelijkheid
  • Je straalt betrouwbaarheid uit

SEO scan laten uitvoeren

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een specialistische klus. Tijdens een uitgebreide scan (SEO-audit) achterhalen we waar de optimalisaties doorgevoerd moeten worden om de vindbaarheid van je website te verhogen. Je kunt de audit zien als een soort nulmeting. We kijken naar de technische optimalisaties, maken een zoekwoordenanalyse en checken de autoriteit van je website. In de audit staan de resultaten, de te verrichten optimalisaties, prognoses en strategie.