Content creatie

Het belang van professionele fotografie

Binnen iedere marketingstrategie worden de visuals steeds belangrijker. Of je marketing nu gericht is op jong, oud, social media, online marketing of print; visuals spreken aan en het gezegde ‘een beeld zegt meer dan 1.000 woorden’ is relevanter dan ooit. De online kanalen worden hier steeds meer op ingericht. Kijk alleen al naar de laatste Facebook update met betrekking tot de advertenties. Beeld wordt belangrijker en tekst krijgt een steeds meer ‘ondersteunende’ rol.

Hoe speel je hier als bedrijf op in?

Het gebruik van beeldmateriaal wordt vaak onderschat. Een veelvoorkomende gedachte is ‘er moet ook nog even een plaatje bij’, maar door deze gedachten blijven er veel kansen liggen. Kansen die zelfs kunnen leiden tot meer conversie.

Mooi beeld dat aanspreekt valt sneller op, wordt beter onthouden, wordt sneller gedeeld en eerder geliked. Wist je dat mensen een bericht met een afbeelding of video gemiddeld veertig keer vaker via social media delen? Maar het belangrijkste is nog wel dat je betrouwbaar overkomt en dat je doelgroep je vertrouwt. Mensen doen eerder zaken met je als ze je vertrouwen. Dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken, toch? Dit vertrouwen is er niet gelijk bij het eerste contactmoment. Dit moet je verdienen. Dat doe je onder andere door het vertellen van een goed, onderscheidend verhaal én dat je een gevoel verkoopt bij je product of dienst. Goed beeld is daarbij onmisbaar. Het gebruiken van krachtig beeld zorgt ervoor dat je doelgroep je serieus neemt en zich aangesproken voelt. Hoe kom je aan krachtig beeld? Door een frisse, unieke en professionele uitstraling. Foto’s van internet zijn niet uniek, zelfgeschoten foto’s zijn dit wel. Kijk naar wat past bij jouw bedrijf. Heb jij een creatief bedrijf? Laat dit terug zien in je uitingen.

Slaat video beter aan bij de doelgroep dan vast beeld? Kies voor meer video in je strategie.

Professionele fotografie en video van TCD

TCD schakelt regelmatig professionele fotografie in voor het maken van mooie, persoonlijke beelden van zijn klanten. Zo ook voor onszelf. Het doel was om de persoonlijke benadering en professionaliteit meer terug te laten komen.  Van tevoren was er een goed uitgedacht script gemaakt en waren de camera-posities bepaald. Dit maakte het filmen van de bedrijfsvideo op de dag zelf eenvoudig. Uiteindelijk hebben we een mooie bedrijfsvideo, waarin de medewerkers het kantoor en een aantal van onze werkzaamheden worden laten zien. Na het zien van de bedrijfsvideo weet de ontvanger direct wie we zijn, wat we doen en waar we werken. De video gebruiken we op onze homepagina, in presentaties en in onze marketing-uitingen. Beoordeel zelf het resultaat.     

Naast een video zijn er ook foto’s geschoten. Foto’s van de medewerkers die aan het werk zijn, vergaderingen en het kantoor; alles is gefotografeerd. Wij hebben een uitgebreide selectie ontvangen van deze foto’s. De foto’s zijn mooi belicht en van hoge kwaliteit. Hierdoor zijn ze in veel marketing-uitingen te gebruiken. Denk aan social media content, advertenties en presentaties. De uitingen krijgen gelijk een persoonlijke uitstraling, op een professionele en kwalitatief hoog niveau.

Ons advies? Schakel een fotograaf in

Het budget is vaak een probleem bij het inschakelen van een fotograaf. Maar als je het goed wil doen, schakel je de hulp in van een professionele fotograaf. Iemand die verstand heeft van beeldmateriaal en visuele communicatie. Een unieke visuele strategie die je boodschap uitdraagt en versterkt, verdient zich uiteindelijk terug.

Delen
Inhoudsopgave