fbpx

Leadgeneratie

Blijven groeien met leadgeneratie

Om omzetgroei te realiseren voor jouw bedrijf moet je allereerst in contact komen met je doelgroep. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Constante stroom van verkoop kansen

Goed doordachte (online) strategie

Jouw doelgroep actie laten ondernemen

In 5 stappen naar meer online leads

Hoe ga je het gesprek aan met je potentiële klanten? Hoe kun je je doelgroep bereiken en hoe kom je aan hun contactgegevens?

Het proces en de inspanningen voor het verzamelen van contactgegevens noemen we leadgeneratie. Ben je benieuwd hoe je online marketing kunt inzetten voor leadgeneratie voor jouw bedrijf? We kijken graag samen met je naar de mogelijkheden en geven een onderbouwd advies.

Wat is leadgeneratie?

Leads zijn concrete, potentiële klanten waarvan je (minimaal) een aantal basisgegevens, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Deze basisgegevens moeten natuurlijk wel op een bepaalde manier verkregen worden, met andere woorden: gegenereerd worden.

Leadgeneratie omvat alle activiteiten voor het vinden van mensen die mogelijk een interesse hebben in jouw product of dienst. Daarnaast moet je de contactgegevens zien te achterhalen om met ze in contact te komen en ze naar het gewenste doel te begeleiden (zoals een verkoop of download). Er komen verschillende marketing- en salesactiviteiten kijken bij leadgeneratie. Het is noodzakelijk om hier een effectieve en goed doordachte (online) strategie voor neer te zetten.

Deze klanten hebben wij geholpen met leadgeneratie

Wat is leadgeneratie?

Het achterlaten van persoonsgegevens doet een potentiële klant uiteraard niet zomaar. Je kunt hier het beste iets van waarde tegenover zetten, afgestemd op de behoefte van jouw ideale klant. Enkele voorbeelden:

Om je doelgroep een dergelijke actie te laten ondernemen, moeten ze eerst bereikt worden. Hoe en waar – dat is afhankelijk van je doelgroep. Het samenstellen van de juiste mix van marketingkanalen en -activiteiten speelt hierbij een belangrijke rol.

Meer weten over leadgeneratie?

Wil je meer weten over het proces van leadgeneratie? Download dan het stappenplan, waarin we uitleggen welke 5 stappen je moet nemen voor meer online leads. Andere vragen over leads genereren voor jouw bedrijf? We komen graag met je in contact!